Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «SYSVAK-nett har fått slettefunksjon for feilregistrert vaksinering»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • SYSVAK-nett har fått slettefunksjon for feilregistrert vaksinering

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

SYSVAK-nett har fått slettefunksjon for feilregistrert vaksinering

Publisert

Nå kan kommuner og helseforetak slette feilregistrerte vaksinasjoner i SYSVAK-nett. Den nye funksjonen kan tas i bruk i dag den 17. februar.

Nå kan kommuner og helseforetak slette feilregistrerte vaksinasjoner i SYSVAK-nett. Den nye funksjonen kan tas i bruk i dag den 17. februar.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

SYSVAK-nett er en webløsning for elektronisk registrering til SYSVAK via sikker sone (Helsenett), og er et alternativ for de helsevirksomheter som ikke har elektronisk pasientjournal med SYSVAK-kommunikasjon.

SYSVAK-nett ble lansert 7. desember 2020, for å dekke behovet for de aktørene som ikke ville få på plass et journalsystem med elektronisk kommunikasjon tidsnok til oppstart av vaksinering mot Covid-19.

600 brukere

Tilbakemeldingene om SYSVAK-nett fra helsepersonell er positive, og oppdaterte tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK viser at over 600 aktører har tatt i bruk SYSVAK-nett. Imidlertid har det ikke vært mulig å slette feilregistreringer i SYSVAK-nett frem til nå.

–  Feil kan forekomme, selv om de som vaksinerer har gode rutiner for å registrere korrekte opplysninger. Dette har vi forståelse for, og vi ser at det er behov for å kunne slette feilregistreringer i SYSVAK-nett, sier Hilde Bakke, fagleder ved SYSVAK.

Kan være komplekst

Registreringen kan oppleves komplekst når det er flere ulike vaksiner for samme sykdom, og hver vaksine har sin egen kode som skal inn i SYSVAK.

– For å ha god oversikt over hvem som blir vaksinert og med hvilken vaksine, er det veldig viktig at helsetjenesten er nøye og registrerer riktige opplysninger, vaksinasjonsdato og ikke minst den korrekte SYSVAK-koden, sier Bakke.

Brukes i oppfølging

Foruten tall og statistikk, benyttes SYSVAK i stor grad som et verktøy i oppfølgingen av vaksinasjon mot Covid-19. Da er nettopp riktig dato og vaksineopplysninger essensielt for å sikre god og effektiv helsehjelp og pasientsikkerhet.

Spørsmål?

  • For mer informasjon om hvordan slette feilregistrering i SYSVAK-nett, se her.
  • For spørsmål, send e-post til