Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «SYSVAK er lansert i FHIs statistikkbank»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • SYSVAK er lansert i FHIs statistikkbank

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

SYSVAK er lansert i FHIs statistikkbank

Publisert

Data fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK er nå lansert i FHIs statistikkbank, og er tilgjengelig på våre nettsider.

Data fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK er nå lansert i FHIs statistikkbank, og er tilgjengelig på våre nettsider.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

I første omgang vil det være mulig å hente ut statistikk for vaksinasjon mot covid-19. FHI jobber også videre med å kunne vise vaksinasjonsdata for alle de ulike sykdommene det vaksineres mot.

– Dette er veldig gode nyheter, og vi er glade for at løsningen nå blir tilgjengelig. Her kan den enkelte skreddersy sin egen statistikk. Du kan for eksempel velge din egen kommune og filtrere på kjønn og alder. Om du vil se statistikk per dag, måned eller år, kan du også velge det, sier avdelingsdirektør Karianne Johansen ved FHI.

Oppdateres daglig

Tallene i statistikkbanken oppdateres hver dag, og det er mulig å velge mellom sju ulike variabler i filtrene. Disse kan kombineres på ulike måter. Det er mulig å se statistikken i tabellformat, og en kan velge mellom ulike grafiske fremstillinger. Nedlasting og eksport av Excel-filer, samt utskrift er tilgjengelig for alle uttrekk av data.

Kvalitetssikring av dataene

Dataene som vises i statistikkbanken har gjennomgått en kvalitetskontroll før de tilgjengeliggjøres, slik at personvernet er sikret. Det vil si at dersom data er indirekte identifiserbare, så vil de ikke vises.

SYSVAK-data i statistikkbanken gjennomgår en filtrering for å sikre at dataene er så korrekte som mulig. Denne filtreringen er noe annerledes fra den som gjøres på dataene som er grunnlaget for  koronavaksinasjonsstatistikken på FHIs nettsider, og derfor kan det være små forskjeller i tallene.     

Flere funksjonaliteter underveis

SYSVAK-statistikkbank er etablert for raskt å kunne gi informasjon under koronapandemien.

– Vi videreutvikler den fortløpende for å få bedre funksjonalitet i løsningen, sier prosjektleder for utvikling av SYSVAK-statistikkbank Jelena Mirkovic ved FHI.

Dersom du oppdager feil, eller har spørsmål om SYSVAK-statistikkbank, kan du ta kontakt på e-post: