Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Publisering av vaksinasjonsstatistikk fra SYSVAK»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Publisering av vaksinasjonsstatistikk fra SYSVAK

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Publisering av vaksinasjonsstatistikk fra SYSVAK

Publisert

Folkehelseinstituttet publiserer i dag de første tallene om antall gitte koronavaksinedoser fra Nasjonalt vaksinasjonsregister, SYSVAK.

Folkehelseinstituttet publiserer i dag de første tallene om antall gitte koronavaksinedoser fra Nasjonalt vaksinasjonsregister, SYSVAK.


Den første dosen av koronavaksinen Comirnaty (BioNTech og Pfizer) ble satt 27. desember 2020. Fram til nå har det blitt satt 4 036 vaksinedoser i Norge:

Det er nødvendig for risikovurderingen og oppfølging av sikkerhet og effekt av vaksinasjon å ha løpende oversikt over hvem som er vaksinert, hvilke vaksiner som er gitt, antall doser og vaksinasjonsdekningen i befolkningen, samt indikasjon for vaksinasjon. For å kunne sikre en forsvarlig pasientsikkerhet, er det en forutsetning at SYSVAK inneholder tidsriktige opplysninger. Dette sikres kun ved at all vaksinasjon registreres elektronisk.

– Innrapporterte tall i SYSVAK viser at helsetjenesten ivaretar dette viktige arbeidet på en god måte, sier Karianne Johansen, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet.

– FHI vil kontinuerlig følge med på vaksinasjonsaktiviteten, og innrapportert koronavaksinasjon, og publisere antall gitte doser hver dag i ukedagene. I første omgang publiseres tall på nasjonalt, fylkes-, og kommunaltnivå, og andre variabler inkluderes etter hvert, avslutter Johansen