Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Justerer doseintervall for koronavaksinasjon»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Justerer doseintervall for koronavaksinasjon

Nyhet

Justerer doseintervall for koronavaksinasjon

Publisert

Regjeringen har i dag besluttet at doseintervall for koronavaksinasjon justeres fra 12 til 9 uker. Endringen har tilbakevirkendekraft fra uke 20.

Regjeringen har i dag besluttet at doseintervall for koronavaksinasjon justeres fra 12 til 9 uker. Endringen har tilbakevirkendekraft fra uke 20.


Med dagens antatte leveranser av koronavaksiner kan den ønskede effekten oppnås ved å sette intervallet til 9 uker i stedet for 12 uker. Årsaken til endringen er å bidra til at flere blir vaksinert tidligere. Utvidelsen gjelder fra og med innbyggere i gruppe 8, altså personer under 65 år uten underliggende sykdom samt helsepersonell. 

– Nedtrapping av doseintervall er en del av programstrategien for å sikre så rask fullvaksinasjon av befolkningen som mulig, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved Folkehelseinstituttet. 

Endring i doseintervall fra 12 til 9 uker er i tråd med opprinnelig strategi for vaksinasjonsprogrammet og innføres umiddelbart. Vi ber derfor kommunene så langt det er praktisk mulig å gjøre om avtaler som allerede er inngått med tilbakevirkende kraft fra uke 20.  

– Vi jobber for å kunne levere en klar en oversikt over vaksineleveranser til kommunenes for sommeren i løpet denne uken. Dette er avhengig av at vi får nødvendige opplysningene fra vaksineleverandør, sier Bukholm. 

Brevet