Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Inviterer 250 000 i Viken til folkehelseundersøkelse»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Inviterer 250 000 i Viken til folkehelseundersøkelse

Nyhet

Inviterer 250 000 i Viken til folkehelseundersøkelse

Fra 8.–26. november gjennomføres en av Norges største folkehelseundersøkelser, denne gangen i Viken. 250.000 innbyggere over 18 år blir spurt om blant annet egen helse, trivsel og livskvalitet. Undersøkelsen er i regi av fylkeskommunen og Folkehelseinstituttet.

familie, strand, lek
Colourbox.com

Fra 8.–26. november gjennomføres en av Norges største folkehelseundersøkelser, denne gangen i Viken. 250.000 innbyggere over 18 år blir spurt om blant annet egen helse, trivsel og livskvalitet. Undersøkelsen er i regi av fylkeskommunen og Folkehelseinstituttet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet (FHI) har hittil gjennomført tilsvarende undersøkelser i sju av landets fylker, denne gangen er det folket i Viken sin tur. I 51 kommuner i Viken blir svært mange av innbyggerne  i disse dager invitert til å delta i Folkehelseundersøkelsen 2021, som er et samarbeid mellom FHI og Viken fylkeskommune.

– Undersøkelsen skal bidra til mer kunnskap om hvordan folk flest i Viken vurderer sin egen helse, livskvalitet og trivsel. Resultatene skal støtte opp under folkehelsearbeidet i kommunene og fylkeskommunen, men vil også bli brukt til forskning, sier seniorrådgiver Thomas Sevenius Nilsen som koordinerer undersøkelsen fra Folkehelseinstituttets side.

Heldigital spørreundersøkelse

I alt 250.000 tilfeldig utvalgte personer over 18 år i 51 Viken-kommuner vil bli invitert på både SMS og e-post til en undersøkelse på internett, der de blir oppfordret til å fylle ut et digitalt spørreskjema. Spørsmålene handler om alt fra trivsel i nærmiljøet til søvn, tilgang til ulike tilbud og tjenester, sosial kontakt psykisk og fysisk helse, støyplager, fysisk aktivitet, matvaner og bruk av tobakk og alkohol. Det tar omtrent 20 minutter å fylle ut skjemaet.

Det vil være mulig å svare på undersøkelsen til og med 26. november, og de første resultatene er ventet tidligst åtte uker etter dette.

Undersøkelsen skal gi ny, lokal kunnskap som kan bidra i arbeidet med å bedre innbyggernes livskvalitet, trivsel og helse.

– Viktig for Viken-kommunene

– God helse og livskvalitet er en forutsetning for en bærekraftig utvikling i vår region. Gjennom denne undersøkelsen vil vi få helt ny unik, lokal kunnskap om hvordan folk opplever egen livssituasjon. Vi vet at dette er kunnskap som kommunene i Viken trenger i sitt arbeid for å bedre folks helse, trivsel og livskvalitet, sier fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune, Siv Henriette Jacobsen.

Annette Lindahl Raakil, fylkesråd for plan, klima og miljø i Viken, legger til:

– Hvis vi skal skape gode lokalsamfunn og nærmiljø, må vi vite hvordan folk har det. For at denne undersøkelsen skal gi et treffsikkert bilde av hvordan befolkningen har det, trenger vi hjelp fra innbyggere i alle kommuner i Viken.