Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Ytterligere to personer har testet positivt på koronavirus»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Ytterligere to personer har testet positivt på koronavirus

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Ytterligere to personer har testet positivt på koronavirus

Publisert Oppdatert

Folkehelseinstituttet (FHI) har i dag fått informasjon om at to nye personer har testet positivt på koronavirus. Ingen av dem er alvorlig syke.

Folkehelseinstituttet (FHI) har i dag fått informasjon om at to nye personer har testet positivt på koronavirus. Ingen av dem er alvorlig syke.


Prøvene er analysert ved Oslo universitetssykehus og Haukeland universitetssykehus. Prøvene er sendt til Folkehelseinstituttet for bekreftelse.

Begge personene har tilknytning til utbruddet i Italia, og er bosatt i henholdsvis Oslo og Bergen. De er hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i sine respektive kommuner.

Kartlegging av kontakter pågår. Disse vil bli fulgt opp individuelt av lokalt helsevesen i henhold til gjeldende rutiner.

FHI gir råd og bistår kommunene med videre oppfølging. 

Oppdatering: Den 29. februar er det meldt om ett nytt tilfelle, totalt 7 personer med covid-19-sykdom i Norge.

– Vi regner med å få flere enkelttilfeller i Norge etter reise i utlandet. Vi kan også få enkelttilfeller som blir smittet i Norge, men der smitten kan spores til utlandet. Dette betyr imidlertid ikke at vi nå har en pågående smittespredning i landet, sier områdedirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet.