Hopp til innhold

Nyhet

Ungarn og Slovakia kan bli røde denne uka

Publisert

Ungan og Slovakia kan bli røde denne uka. I tillegg går enkelte regioner i Sverige, Danmark og Finland mot innreisekarantene.

Ungan og Slovakia kan bli røde denne uka. I tillegg går enkelte regioner i Sverige, Danmark og Finland mot innreisekarantene.


FHI anbefaler å innføre innreisekarantene for Ungarn og Slovakia når regjeringen skal beslutte hvilke EU-, EØS- og Schengen-land som bør bli omfattet av dette denne uka. I tillegg anbefaler FHI også innreisekarantene for enkelte regioner i de nordiske landene: Jämtland og Örebro i Sverige, Syddanmark i Danmark og regionen Kainuu i Finland. 

Se oversikt på gjeldende regler på Smittevernråd for reise og innreisekarantene ved ankomst til Norge. 

Alle disse har hatt stigende smittetall og ligger nå over grensen på mindre enn 20 bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere (14 dagers insidens) siste to uker. Jämtland lå per 7. september på 26 tilfeller per 100 000 innbyggere, Örebro hadde 31,8, Syddanmark 26,7, og Kainuu 29,1.

Insidensen for Ungarn ligger nå på 33,1, og Slovakia på 23,1.

Land og regioner som ved siste vurdering var røde er ikke gjenstand for vurdering av eventuelle lettelser denne uka. Vurderinger om å gjøre om regioner fra røde til gule gjøres hver 14. dag i partallsuker.

Det er regjeringen som i løpet av uka beslutter hva slags innreisekarantene som skal gjelde. Endringer trer i kraft fra og med midnatt, natt til lørdag 12. september.