Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Ukerapport for uke 12»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Ukerapport for uke 12

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Ukerapport for uke 12

Publisert

Siste uke har det vært en økning i antall pasienter med koronavirus innlagt på sykehus og i intensivavdelinger. Dette ifølge en ny ukesrapport fra Folkehelseinstituttet.

Siste uke har det vært en økning i antall pasienter med koronavirus innlagt på sykehus og i intensivavdelinger. Dette ifølge en ny ukesrapport fra Folkehelseinstituttet.


Rapporten samler data fra ulike kliniske og virologiske overvåkingssystemer i Norge og internasjonalt i perioden 13.-19. mars. 

Data samlet inn gjennom de ulike overvåkingssystemene indikerer at covid-19 foreløpig har en lav spredning i den generelle befolkningen. Dataene er et uttrykk for hvor mange og hvem man tester, og representerer følgelig ikke den reelle forekomsten av personer smittet med covid-19.

Økning i innleggelser på intensivavdeling

Rapporten viser at det siste uke har vært en økning i antall pasienter med covid-19 innlagt på sykehus og intensivavdelinger, per 20. mars kl. 08.00 var totalt 33 personer med laboratoriebekreftet covid-19 innlagt på intensivavdeling, hvorav 27 siste uke. Gjennomsnittsalderen for de innlagte på intensiv er 59 år, og 73 prosent er menn.

- Pasienter innlagt i sykehus og intensivavdelinger representerer en økende, men foreløpig liten andel, av det totale antall påviste tilfeller med covid-19, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Se Dags- og ukerapporter om koronavirussykdom (covid-19) for hele rapporten.

Oppdateringer i veilederen om koronavirus

Se oversikt over De siste oppdateringene