Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Status covid-19 uke 23»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status covid-19 uke 23

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Status covid-19 uke 23

Publisert

Den samlede overvåkingen av covid-19 viser at det fortsatt er lav spredning i Norge. Oslo har en økning i antall rapporterte smittede sist uke. Det viser ukerapporten for uke 23 fra Folkehelseinstituttet.

Den samlede overvåkingen av covid-19 viser at det fortsatt er lav spredning i Norge. Oslo har en økning i antall rapporterte smittede sist uke. Det viser ukerapporten for uke 23 fra Folkehelseinstituttet.


Ukerapportene fra Folkehelseinstituttet gir oversikt over utviklingen i covid-19-epidemien i Norge fra 26. februar da den første personen testet positivt, og frem til 7. juni.

Økning i Oslo

Antall meldte smittede i Oslo ble mer enn tredoblet sist uke. Siste uke ble det meldt om 81 smittede, mens det var 24 smittede i uke 22.

–  Det at vi nå ser en økning i rapporterte smittede i Oslo er ikke uventet. Vi forventer å se svingninger i smittetallene, og det er for tidlig å si om dette gjenspeiler en generell økning i Oslo, sier avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet Line Vold.

Hun legger til at smittesporingsarbeidet som nå pågår er viktig for å målrette tiltakene og stanse videre spredning. Som for andre smittsomme sykdommer, vil det kunne komme økning i antall smittede i ulike grupperinger helt til befolkningen er blitt immun gjennom vaksinasjon eller gjennomgått infeksjon.

– Folkehelseinstituttet vil fortsette med nøye overvåkning av utviklingen, ogvi  minner om at det nå er like viktig som før å følge smittevernrådene, påpeker Vold.

Noen hovedpunkter fra ukesrapporten for uke 23:

  • 112 nye personer ble meldt smittet sist uke. Totalt er det meldt 8 561 smittede av koronavirus i Norge.
  • Av landets kommuner var det 19 som meldte om smitte i uke 23, det betyr at 337 kommuner ikke hadde noen nye smittede.
  • Totalt 263 318 personer er så langt i epidemien testet, hvorav 12 042 forrige uke. Andelen av de testede som er smittet økte fra 0,6 % i uke 22 til 0,9 % i uke 23.
  • Ukerapporten viser en nedgang i antall som ble testet, mens det var en økning i andel av de testede som er smittet. Høyest var den i Oslo, hvor 3,6 prosent av de som ble testet var smittet.
  • Det var 2 nye innleggelser i sykehus, og 1 ny innleggelse i intensivavdeling siste uke.
  • I Norge har epidemien så langt totalt tatt 239 liv.