Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Publiserer råd for barnehager og skoler rett etter påske»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Publiserer råd for barnehager og skoler rett etter påske

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Publiserer råd for barnehager og skoler rett etter påske

Publisert

Folkehelseinstituttet skal sammen med Utdanningsdirektoratet utarbeide en veileder for smittevern i barnehager, skolefritidsordninger og skoler. Veilederen vil publiseres like over påske.

Folkehelseinstituttet skal sammen med Utdanningsdirektoratet utarbeide en veileder for smittevern i barnehager, skolefritidsordninger og skoler. Veilederen vil publiseres like over påske.


Regjeringen har besluttet at barnehagene skal åpne fra 20. april, og 1.-4. trinn  i barneskolen og skolefritidsordningen fra 27. april. Samme dag åpner videregående skoler for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp og yrkesfagelever på VG2.

I slutten av mars ble det nedsatt en ekspertgruppe med representanter fra FHI, Utdanningsdirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet samt en observatør fra Helsedirektoratet som skulle vurdere tiltak på skole- og barnehageområdet under koronautbruddet. Ekspertgruppens rapport ble publisert  tirsdag 7. april.

Kapittel 4 i rapporten handler om smittevern, og har forslag til tiltak som kan være aktuelle ved gjenåpning av skoler og barnehager.

Veilederen som skal utarbeides, vil ta utgangspunkt i rapporten. FHI og utdanningssektoren vil sammen arbeide for å utforme tiltak som er best mulig tilpasset hverdagen i barnehager, SFO og skoler.