Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Revidert mal for smittevernveileder – bransjestandard»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Revidert mal for smittevernveileder – bransjestandard

Nyhet

Revidert mal for smittevernveileder – bransjestandard

Publisert

Folkehelseinstituttet har revidert malen som bransjer, tjenester og organisasjoner kan bruke for å utarbeide egne smittevernveiledere eller bransjestandarder tilpasset deres aktivitet.

Folkehelseinstituttet har revidert malen som bransjer, tjenester og organisasjoner kan bruke for å utarbeide egne smittevernveiledere eller bransjestandarder tilpasset deres aktivitet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Bruk malen for å lage egen bransjestandard

Malen er ment å kunne tilpasses alt fra offentlige tjenester og private virksomheter til frivillige organisasjoner og liknende. Virksomheter er ulike og har litt ulike behov, men vi oppfordrer alle til å ta utgangspunkt i malen for så å tilpasse smitteverntiltakene til sin virksomhet.

Det er stort sett ikke anbefalt å legge til ekstra tiltak utover det som er skissert der. Slike ekstra føre-var-tiltak kan lett føre til misforståelser om smitterisiko.

Last ned mal i Word eller pdf:

De viktigste endringene i fjerde utgave er: 

  • Et nytt kapittel om virksomhetenes rolle ved smittesporing. Det er kommunehelsetjenesten som har ansvar for å følge opp tilfeller med bekreftet covid-19, men de trenger bidrag fra de aktuelle virksomhetene, for eksempel med informasjon, oversikt over nærkontakter med mer.
  • Presisering og tydeliggjøring av enkelte råd, inkludert informasjon om munnbind og ventilasjon.
  • Justerte råd om renhold, i tråd med økende dokumentasjon for at indirekte kontaktsmitte har en mindre rolle for smittespredningen enn først antatt.
  • Kortere bakgrunnsinformasjon. Vi har blant annet fjernet detaljert informasjon om symptomer, viruset og smittemåte. I stedet for å ha denne informasjonen i malen, henviser vi til Folkehelseinstituttets nettsider for oppdatert informasjon.