Hopp til innhold

Nyhet

Nye veiledere for barnehager og skoler

Publisert

Helsedirektoratet publiserte i dag nye veiledere for barnehager og skole. Det faglige innholdet er levert av Utdanningsdirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Helsedirektoratet publiserte i dag nye veiledere for barnehager og skole. Det faglige innholdet er levert av Utdanningsdirektoratet og Folkehelseinstituttet.


Les Veileder i smittevern for barnehager 

Les Veileder i smittevern for skoletrinn 1-7

Les Veileder i smittevern for ungdomsskole og videregående skole

De nye veilederne skal hjelpe barnehagene og skolene med å tilpasse tiltakene til smittesituasjonen i samfunnet. Dette er noe utdanningssektoren har ønsket seg.

En ny trafikklysmodell varierer fra grønt nivå med vanlig organisering, via gult nivå med moderate tiltak, til rødt nivå med mer omfattende tiltak. I dag praktiserer barnehagene og skolene røde tiltak.

Nedjusteres til gult nivå fra 2. juni

Fra og med 2. juni kan de nedjustere til tiltakene på gult nivå. Det forventes ikke at alle barnehager og skoler skal være klare på tirsdag, men at de bruker neste uke på å omstille seg. Veilederne påvirker ikke smittevernreglene for resten av samfunnet.

Planlegging til høsten

Barnehagene og skolene kan planlegge for gult lys til høsten. Dersom smitten i samfunnet endrer seg, må de være forberedt på at tiltaksnivået kan skifte til rødt eller grønt. Det er helsemyndighetene som avgjør om trafikklyset skal skifte, ikke skolene selv.

Hovedtiltakene gjelder fortsatt

For alle de tre fargenivåene er hovedtiltakene at syke skal være hjemme, god hygiene og kontaktreduserende tiltak som å unngå håndhilsing og klemming.

Det er de kontaktreduserende tiltakene som gradvis trappes opp på tiltaksnivå gult og rødt.

Det vil for eksempel være mulig å undervise hele klasser av gangen på både på grønt og gult tiltaksnivå.

Barnehage - tiltak

image2tjws.png

Barneskole 1-7 - tiltak

imaged8fs.png

Ungdomskole - tiltak

imagejn3nt.png

Videregående skole - tiltak