Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Litauen og Island kan bli røde denne uka»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Litauen og Island kan bli røde denne uka

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Litauen og Island kan bli røde denne uka

Publisert

Litauen og Island kan bli røde denne uka. I tillegg anbefaler FHI innreisekarantene for en svensk region og to finske regioner.

Litauen og Island kan bli røde denne uka. I tillegg anbefaler FHI innreisekarantene for en svensk region og to finske regioner.


FHI anbefaler å innføre innreisekarantene for Litauen og Island når regjeringen skal beslutte hvilke EU-, EØS- og Schengen-land som bør bli omfattet av dette denne uka. I tillegg anbefaler FHI også innreisekarantene for Västerbotten i Sverige og regionene Mellersta Finland (Keski-Suomi) og Päijänne-Tavastland (Päijät Häme) i Finland.

Se oversikt på gjeldende regler på Smittevernråd for reise og innreisekarantene ved ankomst til Norge. 

Alle disse har hatt stigende smittetall og ligger nå over grensen på 20 bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere (14 dagers insidens) siste to uker: Litauen – 23,7, Island – 64,5, Västerbotten – 23,9, Päijänne-Tavastland (Päijät Häme) – 22,9, Mellersta Finland (Keski-Suomi) – 26,9.

Land og regioner som ved siste vurdering var røde er ikke gjenstand for vurdering av eventuelle lettelser denne uka. Vurderinger om å gjøre om land og regioner fra røde til gule gjøres hver 14. dag, i partallsuker.

Det er regjeringen som i løpet av uka beslutter hva slags innreisekarantene som skal gjelde for hvilke land og regioner. Endringer trer i kraft fra og med midnatt, natt til lørdag 26. september.