Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Anbefaler endringer i innreisekarantene for nye områder i Finland»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Anbefaler endringer i innreisekarantene for nye områder i Finland

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Anbefaler endringer i innreisekarantene for nye områder i Finland

Publisert

Folkehelseinstituttet anbefaler at regjeringen innfører innreisekarantene for seks nye sjukvårsdistrikter i Finland. For Norden for øvrig og EU/EØS/Schengen blir det ikke foreslått endringer.

Folkehelseinstituttet anbefaler at regjeringen innfører innreisekarantene for seks nye sjukvårsdistrikter i Finland. For Norden for øvrig og EU/EØS/Schengen blir det ikke foreslått endringer.


På oppdrag fra regjeringen utarbeider Folkehelseinstituttet hver uke en rapport om hvilke land som tilfredsstiller bestemte kriterier for å unntas karanteneplikten ved innreise til Norge, hvilke land som ikke tilfredsstiller kriteriene, og hvilke land det ikke finnes tilstrekkelige data for å vurdere.

Det har vært en økning i antall tilfeller i seks sjukvårdsdistrikt i Finland (insidens, altså antall bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere siste to uker, i parentes):

  • Centrala Tavastland sjukvårdsdistrikt (28,6)
  • Egentliga Finland sjukvårdsdistrikt (28,6)
  • Lappland sjukvårdsdistrikt (26,5)
  • Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt (24,9)
  • Mellersta Österbotten sjukvårdsdistrikt (28,4)
  • Syd-Österbotten sjukvårdsdistrikt (23,3)

FHI anbefaler å innføre innreisekarantene for disse sjukvårdsdistriktene.

Øvrige sjukvårdsdistrikter i Finland som ved sist vurdering var røde, forblir røde denne uken. Det samme gjelder regioner i øvrige nordiske land.

FHI anbefaler også å videreføre innreisekarantene for hele EU/EØS/Schengen utenom Norden. Insidensen har vært stigende i de fleste land de siste ukene. Denne trenden fortsatte også siste uke. Flere land har også en stigning i andel positive prøver blant de undersøkte – i snitt for uke 39–40 har nå også Belgia, Bulgaria, Polen og Slovenia oversteget 5%.

I løpet av uka beslutter regjeringen hva slags innreisekarantene som skal gjelde for hvilke land og regioner. Endringer trer i kraft fra og med midnatt, natt til lørdag 17. oktober.