Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Oppdatert informasjon om nytt coronavirus i Kina»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppdatert informasjon om nytt coronavirus i Kina

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Oppdatert informasjon om nytt coronavirus i Kina

Publisert Oppdatert

I forbindelse med det pågående utbruddet av nytt coronavirus i Kina har Folkehelseinstituttet lagt ut informasjon og råd på våre nettsider. Situasjonen er under utvikling, og Folkehelseinstituttet følger situasjonen nøye.

mennesker på reise
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

I forbindelse med det pågående utbruddet av nytt coronavirus i Kina har Folkehelseinstituttet lagt ut informasjon og råd på våre nettsider. Situasjonen er under utvikling, og Folkehelseinstituttet følger situasjonen nøye.


Et hittil ukjent coronavirus (2019-nCov) har forårsaket et utbrudd av luftveisinfeksjon og lungebetennelse i Wuhan i Kina. Det er også påvist smittede personer i andre byer i Kina og eksporttilfeller i flere land, inkludert enkelte land i Europa. Det er og nylig påvist smitte mellom personer i Tyskland. Viruset kan gi alt fra mild til alvorlig sykdom og i noen tilfeller dødsfall. Sykdommen smitter mellom mennesker ved dråpesmitte. Situasjonen er under utvikling og Folkehelseinstituttet følger situasjonen nøye.

– Vi må regne med at flere tilfeller blir oppdaget i land utenfor Asia i fremover, sier avdelingsdirektør Line Vold ved FHI.

For oppdatert informasjon om utbruddet se:

– Videre spredning av viruset er forventet, og vi er forberedt på at det også kan komme smittede personer til Norge, sier Line Vold. Informasjon og råd om utbruddet finnes på Folkehelseinstituttets nettside om Coronavirussykdom.  Her finner du blant annet reiseråd, råd til helsepersonell og informasjon om laboratoriediagnostikk. Kunnskapen om det nye viruset er inntil videre begrenset. Rådene vil oppdateres etter hvert som mer kunnskap tilkommer.