Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Fra læringsnettverk til 49 land»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Fra læringsnettverk til 49 land

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Hva-er-viktig-for-deg-dagen

Fra læringsnettverk til 49 land

Publisert

I år markeres Hva-er-viktig-for-deg-dagen for sjuende gang med et webinar. Gjennom satsingen Gode pasientforløp samarbeider KS og Folkehelseinstituttet for en retningsendring hvor pasienten stilles spørsmålet: Hva er viktig for deg?

Button fra Hva er viktig for deg-dagen
Hva er viktig for deg-dagen. FHI

I år markeres Hva-er-viktig-for-deg-dagen for sjuende gang med et webinar. Gjennom satsingen Gode pasientforløp samarbeider KS og Folkehelseinstituttet for en retningsendring hvor pasienten stilles spørsmålet: Hva er viktig for deg?


- Men det er ikke de fem ordene i seg selv som gjør dette viktig, sier Anders Vege ved Folkehelseinstituttet. Det er endring av hva vi spør om og viser oppmerksomhet som gir en endring i relasjonen mellom den enkelte helsearbeider og pasienten. De to partene sammen kommer fram til hva som er viktig for den enkelte pasient/bruker. Dette kan så være utgangspunkt for å utvikle bedre helse, mer mestring og bedre funksjon for den enkelte. Det er god folkehelse i dette spørsmålet.

Ideene til dagen kom på et læringsnettverk på Gardermoen i 2014. Siden har dagen blitt markert med større tilslutning for hvert år.

- Vi er veldig stolte av å kunne konstatere at vi nå er en bevegelse hvor 49 land markerer dagen med forskjellig innhold og jobber med å sette pasientens perspektiv i sentrum for behandlingen, sier Vege.

Webinar

På grunn av pandemien blir det ikke store markeringer med sammenstimling av folk i inngangspartier på sykehus og ute i institusjonene i kommunene i år. KS og FHI avholder et webinar for å gi støtte og inspirasjon til det som foregår ute på poster, avdelinger og i hjemmetjenestens møter med sine brukere. På webinaret deltar blant annet Helse- og omsorgsminister Bent Høie, styreleder Bjørn Arild Gram i KS og direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg med hilsninger.

- Det kommer gode erfaringer med temaet fra ulike deler av helsetjenesten, en erfaringskonsulent representerer brukerstemmen, og du vil få høre om ny forskning på bruken av «hva er viktig for deg?»-spørsmålet, sier Vege.

Slampoeten Sidsel Juell Theisen vil urframføre en tekst om tematikken.

Webinaret i opptak på Youtube