Hopp til innhold

Nyhet

FHI bistår i smittesporingen ved koronasmitte på Hurtigruten

Publisert

Folkehelseinstituttet bistår i smittesporingen på Hurtigruten. Smittesporingen gjelder to seilaser. Passasjerer på begge seilasene må i karantene.

Folkehelseinstituttet bistår i smittesporingen på Hurtigruten. Smittesporingen gjelder to seilaser. Passasjerer på begge seilasene må i karantene.


Smittesituasjonen gjelder to seilaser med MS Roald Amundsen, en fra 17.–24. juli, og en fra 25.–31. juli. Seilasene hadde samme besetning, men forskjellige passasjerer. Fire av mannskapet ble fredag bekreftet smittet med covid-19. I tillegg har én av passasjerene fra den første seilasen testet positivt. 

Passasjerer på begge seilaser må i karantene

Passasjerene på de to seilasene må i karantene, og følges opp av den lokale helsetjenesten der de bor. Karantenen gjelder i ti dager etter man gikk av skipet. 

Les mer om karantene på Avstand, karantene og isolering (fhi.no). 

– Folkehelseinstituttet bistår Tromsø kommune og Hurtigruten i arbeidet, blant annet med smittesporing, og vurderinger og smittevernråd for mannskapet som fortsatt er om bord. Passasjerene som har vært om bord på de aktuelle seilasene vil motta sms fra Hurtigruten om at de kan ha vært utsatt for koronasmitte. I tillegg vil de bli kontaktet av kommunene hvor de er folkeregistrert for videre oppfølging, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Når det gjelder passasjerer som bor i andre land tar Folkehelseinstituttet kontakt med hjemlandet.

– Det kan ikke utelukkes at det er flere smittede personer, men svaret får vi først etter at testing er utført og karantenetiden er over. Det er nå viktig at passasjerer på de to seilasene med MS Roald Amundsen går i karantene, er årvåkne på egne symptomer, og raskt tar kontakt med lokal helsetjeneste hvis de føler seg syke, sier Line Vold.