Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «FHI anbefaler at Tyskland og Liechtenstein blir røde»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • FHI anbefaler at Tyskland og Liechtenstein blir røde

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

FHI anbefaler at Tyskland og Liechtenstein blir røde

Publisert

FHI anbefaler å innføre innreisekarantene for Tyskland og Liechtenstein når bestemmelsene for innreisekarantene skal besluttes denne uken. FHI anbefaler også å innføre innreisekarantene for Kalmar og Västerbotten i Sverige.

FHI anbefaler å innføre innreisekarantene for Tyskland og Liechtenstein når bestemmelsene for innreisekarantene skal besluttes denne uken. FHI anbefaler også å innføre innreisekarantene for Kalmar og Västerbotten i Sverige.


FHI leverer hver uke en vurdering av smittesituasjonen i EU, EØS- og Schengen-landene. Det er regjeringen som fatter beslutninger om hvilke land som omfattes av ti dagers innreisekarantene. Dette gjøres på bakgrunn av vurderinger fra FHI.

Eventuelle endringer trer i kraft natt til lørdag.

Kriterier for unntak fra karanteneplikten er mindre enn 20 bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere siste to uker (14 dagers insidens), og mindre enn 5 % positive prøver i snitt per uke siste to uker. I tillegg blir det gjort en helhetsvurdering. 

Økning i Tyskland og Liechtenstein

I FHIs anbefalinger, som ble oversendt regjeringen i dag, anbefales det å innføre innreisekarantene for Liechtenstein og Tyskland. I Liechtenstein har det vært en betydelig smitteøkning de siste ukene, og landet ligger nå på 31,3. I Tyskland har det vært stigende insidens gjennom flere uker som omfatter økning i flere regioner. Per 23. august var denne passert 20 tilfeller per 100 000 innbyggere og, det er ventet at den vil stige de nærmeste dagene.

I tillegg har insidensen i Slovenia steget raskt de siste ukene. Dersom Slovenia i løpet av de nærmeste dagene passerer terskelverdien, vil det blir gjort en ny vurdering hvor innføring av innreisekarantene vil bli anbefalt.

FHI anbefaler også å innføre innreisekarantene for Kalmar og Västerbotten på grunn av stigende smittetall de siste ukene.