Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Færre pasienter legges inn i intensivavdelingene»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Færre pasienter legges inn i intensivavdelingene

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Ukerapport for uke 14:

Færre pasienter legges inn i intensivavdelingene

Publisert

Siste uke har antall pasienter med covid-19 som er innlagt på sykehus og i intensivavdelinger stabilisert seg, ifølge ukerapporten fra Folkehelseinstituttet.

Siste uke har antall pasienter med covid-19 som er innlagt på sykehus og i intensivavdelinger stabilisert seg, ifølge ukerapporten fra Folkehelseinstituttet.


Folkehelseinstituttet har ansvar for den nasjonale overvåkingen av covid-19. Ukerapporten beskriver den epidemiologiske situasjonen i Norge fra det første tilfellet ble identifisert, med vekt på utviklingen av situasjonen siste uke (30. mars – 5. april).

Meldte tilfeller

  • Det har vært en nedgang i antall nye tilfeller registrert per dag siste uke. 36 prosent færre tilfeller ble meldt siste uke sammenlignet med uken før (1112 mot 1740 meldte).
  • Andelen med ukjent smittested øker.
  • Blant de meldte tilfellene av covid-19 i Norge hvor fødeland er kjent (5 659) er det 1 202 personer som er født utenfor Norge (21 %). Andelen meldte tilfeller som er født utenfor Norge, har økt siden starten av epidemien. Sist uke var denne andelen 37 %.
  • Det er stor geografisk variasjon i den rapporterte forekomsten av covid-19. Oslo har høyest antall meldte tilfeller i forhold til innbyggertall, totalt 235 per 100 000 innbyggere. I Oslo var det 29 prosent færre meldte tilfeller i uke 14 (392) enn i uke 13 (552).

Sykehus- og intensivpasienter

Data om sykehusinnleggelser gir et mer stabilt bilde på utviklingen over tid og er mindre avhengig av testkriterier og antall testet, men har en forsinkelse på 2-3 uker i forhold til smittetidspunkt.

  • Siste uke har antall pasienter med covid-19 som er innlagt på sykehus og i intensivavdelinger, stabilisert seg.
  • Antall nye tilfeller innlagt i intensivavdeling per dag har gått gradvis ned siden en topp 25. mars, se figuren.

Figur. Antall nye, daglige innleggelser av covid-19 i intensivavdelinger. Kilde: Norsk intensivregister.

Graf ukesrapport 14.PNG
  • Blant de 166 som er eller har vært innlagt i intensivavdeling, er gjennomsnittsalderen 61 år, 75 prosent er menn, og 63 prosent har minst én risikofaktor.
  • Det foreligger fullstendige registreringer for 56 pasienter som ikke lenger er inneliggende i intensivavdeling. Median liggetid var 6,1 døgn (nedre og øvre kvartil: 2,5 – 9,9). Trettitre (59 %) hadde behov for respiratorstøtte under innleggelsen. Det er registrert ti dødsfall.
  • Andelen innlagte pasienter som tester positivt har gått jevnt nedover de siste ukene. Andel pasienter tilsvarer andelen i resten av befolkningen.

Se Dags- og ukerapporter om koronavirussykdom (covid-19) for hele rapporten.