Hopp til innhold

Nyhet

En person har testet positivt på koronavirus

Publisert

Folkehelseinstituttet (FHI) har i dag fått bekreftet at en person har testet positivt på koronavirus. Personen er frisk.

Folkehelseinstituttet (FHI) har i dag fått bekreftet at en person har testet positivt på koronavirus. Personen er frisk.


FHI har i dag fått bekreftet at en person har testet positivt på koronavirus. Personen er hjemmehørende i Nord-Norge, er frisk og har ikke symptomer på koronavirussykdom. Etter en individuell vurdering ble det allikevel tatt prøver av denne personen. Personen ble testet etter å ha kommet hjem fra utbruddsområdet i Kina.

– Analyser av prøven utført i dag viser et svakt positivt resultat, mens en tidligere analyse var negativ. Resultatet i prøven viser spor av koronavirus. Analysemetoden er så følsom at den også kan påvise døde virus, sier avdelingsdirektør for smittevern og beredskap på Folkehelseinstituttet, Line Vold.

Liten smitterisiko

– FHI vurderer det som svært lite sannsynlig at personen utgjør en smitterisiko for andre. For å være på den sikre siden er personen i hjemme-karantene og følges opp av lokal helsetjeneste i tråd med råd fra FHI, sier Line Vold.

Ut fra et føre var prinsipp gjennomføres oppsporing av mulige kontakter.

Gir råd om videre oppfølging

FHI gir råd og bistår kommunen med videre oppfølging.

– Folkehelseinstituttet har forberedt seg for å håndtere norske tilfeller av nytt koronavirus. Vi har robuste smittevernrutiner på plass, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Blant tiltakene for å håndtere utbrudd av koronavirusinfeksjon er medisinsk oppfølging av pasienter, isolering av syke og oppfølging av mennesker de syke har vært i kontakt med.