Hopp til innhold

Nyhet

Cruiseskipet Seadream I settes i karantene i Bodø

Publisert

Cruiseskipet Seadream I kan ha covid-19 smitte ombord, og skipet er nå dirigert til Bodø. Skipet ankommer Bodø 0200 natt til 5. august. Både besetningen og passasjerene er nå i karantene.

Cruiseskipet Seadream I kan ha covid-19 smitte ombord, og skipet er nå dirigert til Bodø. Skipet ankommer Bodø 0200 natt til 5. august. Både besetningen og passasjerene er nå i karantene.


Mistanke om covid-19 stammer fra den forrige seilingen til Seadream I som startet 21. juli med ankomst Tromsø 2. august 2020. Det pågår nå en ny seiling med skipet som startet 2. august. En dansk statsborger som deltok på det første cruiset har fått påvist positiv covid-19 prøve etter hjemkomst til Danmark. Personen hadde ikke symptomer under seilasen, ifølge rederiet. 

– Personen har etter informasjon vi har fått ikke symptomer, og vi kan ikke med sikkerhet si i hvilken tidsperiode personen har vært utsatt for smitte, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Alle passasjerer fra forrige og pågående seiling og mannskapet mottar nå informasjon fra rederiet om hvordan de skal forholde seg. Alle skal gjennomføre 10 dagers karantene og oppfordres til å teste seg.

Bodø kommune og Nordlandssykehuset Bodø forbereder seg nå på å håndtere testing av mannskapet når båten kommer inn. 

– Folkehelseinstituttet har fått tilsendt passasjerlistene fra rederiet og jobber nå med å systematisere informasjonen for å kontakte kommunene som har hatt passasjerer på skipet. Vi har nå dialog med Bodø kommune og Nordlandssykehuset Bodø om håndtering av testing, karantinering med mer, sier avdelingsdirektør Line Vold.

Folkehelseinstituttet bistår med smittevernråd og anbefalinger til rederiet og kommunen når det gjelder smittesporing, og har ansvaret for å ha kontakt med berørte kommuner om smittesituasjonen og nasjonal oversikt over eventuelle flere tilfeller.

Folkehelseinstituttet samarbeider med Helsedirektoratet om situasjonen.