Hopp til innhold

Nyhet

Endringer i karanteneregler for Belgia

Publisert

På grunn av økningen av smitte i Belgia den siste tiden har regjeringen nå besluttet å endre landets status fra grønt til rødt.

På grunn av økningen av smitte i Belgia den siste tiden har regjeringen nå besluttet å endre landets status fra grønt til rødt.


Belgia har passert grensen som er satt til 20 tilfeller per 100 000 innbyggere siste 14 dager. Tidligere denne uken ba regjeringen Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om nye vurderinger av smittesituasjonen.

– Tall vi innhentet på begynnelsen av uka viste at Belgia lå godt over grensen vi har satt, og ligger på over 30 nye tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene. Derfor anbefalte vi at Belgia skulle markeres med rødt i oversikten over land hvor det kreves karantene for personer som ankommer Norge, sier overlege Siri Helene Hauge ved Folkehelseinstituttet.

Gjelder fra natt til lørdag

Med bakgrunn i Folkehelseinstituttets vurdering av smittesituasjonen for korona i Belgia, har regjeringen besluttet å endre landets status i smittekartet for Europa fra grønt til rødt. Dermed endres også reiserådet. Alle reisende fra Belgia som ankommer Norge fra og med midnatt natt til lørdag 1. august blir ilagt ti dagers karantene.

Regjeringen sendte torsdag ut en pressemelding om endringen, se Endring i reiseråd for Belgia (regjeringen.no). 

Oppmerksomhet ved symptomer

Personer som har kommet fra et land eller regioner som kort tid etter får status "rød", blir ikke ilagt karantene, men de må være særlig oppmerksomme på symptomer på covid-19, teste seg ved behov og være nøye med å holde avstand på minst én meter.  

Vurderingene av land og regioner som tilfredsstiller kriteriene om innreise til Norge fra EU/EØS/Schengen-land uten karanteneplikt blir gjort hver 14. dag, med mindre det er behov for å gjøre endringer tidligere.

For oversikt over røde og grønne land, samt informasjon om reiser og reiseråd: