Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Melding om at et barn døde i dag av covid-19-relatert sykdom»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Melding om at et barn døde i dag av covid-19-relatert sykdom

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Melding om at et barn døde i dag av covid-19-relatert sykdom

Publisert

Haukeland universitetssykehus meldte i dag om et covid-19-dødsfall hos et barn. Barnet hadde annen alvorlig sykdom i tillegg.

Haukeland universitetssykehus meldte i dag om et covid-19-dødsfall hos et barn. Barnet hadde annen alvorlig sykdom i tillegg.


– Dette er en veldig trist nyhet og minner oss om alvoret og viktigheten av å bremse pandemien, og at vi alle gjør jobben med å følge smittevernrådene, sier Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet i felles uttalelse.

Om barn og covid-19

Det er svært få dødsfall fra covid-19 som er meldt hos barn globalt. Dette skjer ekstremt sjelden hos friske barn, og internasjonalt har vi også sett at det er barn som har annen alvorlig sykdom, som er mest utsatt for både sykehusinnleggelse og dødsfall på grunn av covid-19. De barna dette gjelder er barn med komplekse lidelser, som for eksempel alvorlige medfødte syndromer eller alvorlig nevrologisk sykdom med svært nedsatt funksjonsnivå.

De aller fleste barn får ikke alvorlig sykdom med covid-19, selv om de har annen sykdom fra før. Norsk barnelegeforening har utarbeidet råd om hvilke barn som eventuelt skal ha tilrettelegging på skolen på grunn av risiko. Dette dreier seg om sjeldne og alvorlige tilstander.

Data og erfaringer både nasjonalt og internasjonalt tilsier at barn i mindre grad enn voksne blir syke av covid-19. De fleste barn får mild sykdom, og det er sjelden behov for sykehusinnleggelse.

Tall fra det norske Dødsårsaksregisteret viser at 4–5 barn i alderen 1–17 år dør på grunn av infeksjoner i Norge hvert år. 1–2 av disse skyldes influensa.