Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «MSIS-rapport for august viser fortsatt nedgang i rapporterte smittsomme sykdommer»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • MSIS-rapport for august viser fortsatt nedgang i rapporterte smittsomme sykdommer

Nyhet

MSIS-rapport for august viser fortsatt nedgang i rapporterte smittsomme sykdommer

Mellom 1. og 31. august ble 1 494 tilfeller av smittsomme sykdommer utenom covid-19, meldt til MSIS. Det var 44% færre tilfeller enn i tilsvarende periode i 2019.

Mellom 1. og 31. august ble 1 494 tilfeller av smittsomme sykdommer utenom covid-19, meldt til MSIS. Det var 44% færre tilfeller enn i tilsvarende periode i 2019.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Seks måneder etter utviklingen av covid-19 epidemi i Norge er det kontinuerlig reduksjon i rapporteringen av alle smittsomme sykdommer til MSIS. 

- Vi ser en nedgang for alle sykdomsgrupper, sier avdelingsdirektør Line Vold. - Nedgangen i innrapporterte smittsomme sykdommer er antakelig hovedsakelig relatert til tiltakene for sosial avstand som ble implementert i begynnelsen av mars, bedret håndhygiene og en synlig reduksjon i helsetjenestebruk, sier hun

Fortsatt nedgang i vaksineforebyggbare sykdommer

Reduksjonen i innrapportert sykdom er størst for sykdommer som kan forebygges med vaksine. - Det kan være flere årsaker til dette, sier avdelingsdirektør Line Vold. - Tilgang til testing, prioritering i laboratoriene, og mindre legesøkning kan ha hatt betydning. Samtidig kan smitteverntiltak for covid-19 medføre redusert forekomst, fordi mange av disse sykdommene overføres med dråpe-smitte gjennom luftveier eller ved kontakt med forurensede overflater, sier hun.

Om MSIS-rapporten

Gjennom Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) overvåkes smittsomme sykdommer i Norge. Denne rapporten oppsummerer antall tilfeller av utvalgte sykdommer sammenlignet med tidligere perioder i forbindelse med covid-19-epidemien. Formålet er fortløpende å overvåke og dokumentere endringer i forekomsten av tilfeller for andre sykdommer enn covid-19 under pandemien. Rapporten er publisert to ganger per måned.