Hopp til innhold

Nyhet

53 personer nå bekreftet smittet i utbruddet på Hurtigruten

Publisert

De nyeste testresultatene viser at 37 av mannskapet og 16 av passasjerene som har vært på de to seilasene med Hurtigruten er smittet.

De nyeste testresultatene viser at 37 av mannskapet og 16 av passasjerene som har vært på de to seilasene med Hurtigruten er smittet.


Smittesituasjonen gjelder to seilaser med MS Roald Amundsen, en fra 17.–24. juli, og en fra 24.–31. juli. Skipet har vært på to seilaser rundt Svalbard med på- og avstigning i Tromsø.

–  Det er registrert 7 nye tilfeller blant passasjerene. Flertallet av disse er folkeregistrert i fylker som allerede har kjente tilfeller, i tillegg har en passasjer fra Vestland fylke testet positivt. Dessuten er det to nye personer i mannskapet som er bekreftet positivt med Covid-19, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

De foreløpige resultatene viser at det er totalt 53 personer med bekreftet smitte på disse to seilasene; 37 av mannskapet og 16 av passasjerene. De 16 passasjerene er folkeregistrert i til sammen 7 fylker: Nordland, Oslo, Rogaland, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestland, og Viken.

Viktig at kommunene tester

Passasjerene på de to seilasene må i karantene, og følges opp av den lokale helsetjenesten der de bor. Karantenen gjelder i ti dager etter man gikk av skipet.

Karantenetiden for den første seilasen er nå gått ut. Passasjerer fra den andre seilasen er folkeregistrert i ulike kommuner, men kan befinne seg på reise eller oppholde seg i en annen kommune enn de er folkeregistrert i.

–  Det er viktig at alle kommuner som nå får henvendelser fra passasjerer fra MS Roald Amundsen og seilasen 24.-31. juli prioriterer testing, slik at vi får en god nasjonal oversikt over konsekvensene av utbruddet og kan forebygge videre spredning. Også passasjerer som ikke har symptomer bør testes, sier Vold.

Kontaktpunkt for arbeid med koronasmitte er ulikt organisert i kommunene, så folk bør sjekke nettsiden til kommunen de oppholder seg i. Aktuelle steder å melde fra kan for eksempel være kommunens koronatelefon, legevakta eller andre kontaktpunkter.