Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Et tilfelle av meslinger påvist i Oslo»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Et tilfelle av meslinger påvist i Oslo

Nyhet

Et tilfelle av meslinger påvist i Oslo

Mandag 18. mars ble det bekreftet meslinger hos en person i Oslo. Personer som kan ha vært utsatt for smitte og som ikke er vaksinert eller har hatt meslinger, bør være oppmerksomme på symptomer.

illustrasjonsfoto meslingeutslett barn
Illustrasjonsfoto: CDC

Mandag 18. mars ble det bekreftet meslinger hos en person i Oslo. Personer som kan ha vært utsatt for smitte og som ikke er vaksinert eller har hatt meslinger, bør være oppmerksomme på symptomer.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Diagnosen ble bekreftet ved laboratoriet ved Folkehelseinstituttet mandag 18. mars. Personen som nå har blitt syk, ble innlagt på sykehus søndag 17. mars. Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommene vi kjenner til, og personer som er uvaksinerte eller ikke har hatt sykdommen er utsatt for smitte.

− Det er høy vaksinasjonsdekning blant barn og unge i Norge, og de fleste voksne personer vil enten ha immunitet fra gjennomgått sykdom eller tatt vaksinen. Det kan oppstå noen flere tilfeller i forbindelse med dette tilfellet, men oppmerksomhet på symptomer hos personer som kan være utsatt for smitte kan bidra til å begrense videre spredning sier avdelingsdirektør Didrik Vestrheim ved Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet følger situasjonen nøye og bistår smittevernlegen i Oslo kommune.

Symptomer på meslinger

Symptomene starter med feber og forkjølelseslignende plager som varer i 3–4 dager. En kan også få hvite flekker i munnen. Etter de første dagene blir en gjerne litt bedre, før en på ny får feber og det typiske hudutslettet viser seg. Det starter vanligvis bak ørene og sprer seg raskt til hele kroppen. Uvaksinerte små barn er spesielt utsatt for meslinger og komplikasjoner.