Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Folkehelseinstituttets rolle i pågående diskusjoner om dioksiner og dioksinliknende PCB i mat»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Folkehelseinstituttets rolle i pågående diskusjoner om dioksiner og dioksinliknende PCB i mat

Nyhet

Folkehelseinstituttets rolle i pågående diskusjoner om dioksiner og dioksinliknende PCB i mat

Folkehelseinstituttet støtter behovet for å se helhetlig på kunnskapsgrunnlaget for nytte og risiko knyttet til dioksiner og dioksinliknende PCB i fisk.

Folkehelseinstituttet støtter behovet for å se helhetlig på kunnskapsgrunnlaget for nytte og risiko knyttet til dioksiner og dioksinliknende PCB i fisk.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Det er Mattilsynet som har ansvar for kostadvarsler i Norge. Tilsynet melder at det snart bestiller to nye risikovurderinger fra Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM), den ene med spørsmål rundt dioksininnhold i mat, og den andre med oppdatering av vurderingen VKM laget i 2014 om nytte versus risiko ved inntak av fisk.

Sekretariatet for VKM er organisert som en egen organisatorisk enhet i Folkehelseinstituttet, men Folkehelseinstituttet har ingen faglig instruksjonsrett over VKM. Det er Helsedirektoratet som gir råd om kosthold til befolkningen.

Folkehelseinstituttet gir derfor ikke slike råd, og vi har heller ikke vurdert det helhetlige kunnskapsgrunnlaget for nytte og risiko knyttet til miljøgifter i fisk. Vi støtter Mattilsynet og Helsedirektoratet i at EFSAs risikovurdering gir grunnlag for å se nærmere på dette.