Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Japansk encefalitt (JEV)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Japansk encefalitt (JEV)

Japansk encefalittvirus (JEV)

Som en del av importvirusdiagnostikk mottar FHI serum og spinalvæske fra pasienter for utredning etter reise til endemiske strøk for japanske encefalitt.

Som en del av importvirusdiagnostikk mottar FHI serum og spinalvæske fra pasienter for utredning etter reise til endemiske strøk for japanske encefalitt.


Innhold på denne siden

FHIs rolle

Som en del av importvirusdiagnostikk mottar FHI serum og spinalvæske fra pasienter for utredning av reisende til endemiske strøk for japansk encefalittvirus med mistanke om myggoverført infeksjon.

Infeksjon med japansk encefalittvirus er nominativt meldepliktig til MSIS i gruppe A under «virale infeksjoner i sentralnervesystemet» under diagnosen «encefalitt». 

Serum- og spinalprøver tas av alle hvor det er mistanke om encefalitt  med japansk encefalittvirus etter reiser til endemiske områder i Asia. Infeksjon diagnostiseres ved påvisning av spesifikke antistoffer i serum og spinalvæske.

Det er nødvendig for valg av analysemetode at første sykdomsdag oppgis, samt reiseanamnese, reisevaksinasjon og alle relevante kliniske opplysninger. Det utføres samtidig relevant differensialdiagnostikk for virale encefalitter som inkluderer for eksempel vestnil- og skogflåttencefalittvirus (TBE-virus).

Følgende analyser kan utføres

  • Påvisning av IgM IIF (Euroimmun Anti-JE Virus IgM)
  • Påvisning av IgG IIF (Euroimmun Anti-JE Virus IgG)