Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Store samfunnsutfordringer»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Store samfunnsutfordringer

Store samfunnsutfordringer

Publisert

Vi skal styrke samfunnets evne til å løse nye, komplekse utfordringer knyttet til helse.

Vi skal styrke samfunnets evne til å løse nye, komplekse utfordringer knyttet til helse.


Samfunnet vårt er i rask utvikling, og endringstakten ser ut til å øke. Det skaper nye trender og utfordringer for folkehelsen i alle land, som for eksempel nye typer utenforskap, endring i fruktbarhet, og konsekvenser av endringer i klima og miljø.

Folkehelseinstituttet skal bidra til å identifisere og sette søkelys på store samfunnsutfordringer knyttet til helse, og vi skal bruke vår posisjon som statlig kunnskapsorganisasjon til å ta nye initiativ sammen med andre aktører i Norge og internasjonalt.

Våre viktigste virkemidler er innovativ infrastruktur som kohorter, registre og andre datakilder, og fremragende forskning som er konkurransedyktig internasjonalt. Vi skal utvikle nye forskningsområder for å beskrive problemer, finne årsaker og mulige løsninger, og vi skal utvikle datakilder som dekker ubesvarte behov.