Få varsel ved oppdateringer av «Sterke i krise»
Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:
- Sterke i krise
Sterke i krise
Vi skal være pålitelige rådgivere under kriser og ha ledende ekspertise på krisehåndtering.
Vi skal være pålitelige rådgivere under kriser og ha ledende ekspertise på krisehåndtering.
Innhold på denne siden
Noen helsekriser rammer akutt og krever ekstraordinær innsats. I folkehelsekriser skal instituttet være i kunnskapsfronten internasjonalt og tilby informasjon, råd og infrastruktur av høy kvalitet og til riktig tid. Det betyr at vi skal ta i bruk det beste innen forskning, teknologi og innovasjon.
For å være sterke faglige rådgivere må vi også være godt organisert. Vi skal oppskalere responser effektivt og bidra til godt samarbeid i og utenfor forvaltningen og på tvers av sektorer under kriser. Vi skal utvikle oss raskt for å holde tritt med endringene i truslene vi møter i verden rundt oss.
Koronapandemien har vist at det er store muligheter for å styrke beredskapsarbeidet i Norge. Folkehelseinstituttet skal være pådriver for å utvikle et verdensledende kunnskapssystem til bruk i og mellom kriser. Det innebærer blant annet ny digital infrastruktur og kapasitet til forskning på tiltak og sosial ulikhet under kriser.
Hva vil vi?
I perioden 2021-2022 er dette viktige initiativ:
- Vi skal kontinuerlig bruke erfaringene fra pandemien og våre leveranser til å utvikle et verdensledende kunnskapssystem for fremtidige epidemier og andre helsekriser. Det gjelder blant annet utviklingen av ny digital infrastruktur.
- Vi bruker lærdommene fra pandemien til å styrke organiseringen av beredskapen ved instituttet, og starter et løpende og langsiktig utviklingsprogram som involverer alle fagmiljøene som kan bidra med ekspertise i kriser.