Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Sterke i krise»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Sterke i krise

Sterke i krise

Vi skal være pålitelige rådgivere under kriser og ha ledende ekspertise på krisehåndtering.

Vi skal være pålitelige rådgivere under kriser og ha ledende ekspertise på krisehåndtering.


Noen helsekriser rammer akutt og krever ekstraordinær innsats. I folkehelsekriser skal instituttet være i kunnskapsfronten internasjonalt og tilby informasjon, råd og infrastruktur av høy kvalitet og til riktig tid. Det betyr at vi skal ta i bruk det beste innen forskning, teknologi og innovasjon.

For å være sterke faglige rådgivere må vi også være godt organisert. Vi skal oppskalere responser effektivt og bidra til godt samarbeid i og utenfor forvaltningen og på tvers av sektorer under kriser. Vi skal utvikle oss raskt for å holde tritt med endringene i truslene vi møter i verden rundt oss.

Koronapandemien har vist at det er store muligheter for å styrke beredskapsarbeidet i Norge. Folkehelseinstituttet skal være pådriver for å utvikle et verdensledende kunnskapssystem til bruk i og mellom kriser. Det innebærer blant annet ny digital infrastruktur og kapasitet til forskning på tiltak og sosial ulikhet under kriser.

Hva vil vi?

I perioden 2021-2022 er dette viktige initiativ:  

  • Vi skal kontinuerlig bruke erfaringene fra pandemien og våre leveranser til å utvikle et verdensledende kunnskapssystem for fremtidige epidemier og andre helsekriser. Det gjelder blant annet utviklingen av ny digital infrastruktur.
  • Vi bruker lærdommene fra pandemien til å styrke organiseringen av beredskapen ved instituttet, og starter et løpende og langsiktig utviklingsprogram som involverer alle fagmiljøene som kan bidra med ekspertise i kriser.

Historikk

14.10.2021: Lagt til beskrivende kulepunkter under denne strategiske satsingen.