Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Håndtering av døde med mistenkt eller bekreftet ebola»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Håndtering av døde med mistenkt eller bekreftet ebola

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Håndtering av døde med mistenkt eller bekreftet ebola

Publisert Oppdatert

Personer som dør med mistenkt eller bekreftet ebolavirussykdom skal håndteres med samme smitteverntiltak som levende pasienter med ebola.

Personer som dør med mistenkt eller bekreftet ebolavirussykdom skal håndteres med samme smitteverntiltak som levende pasienter med ebola.


Det er viktig å følge kravene i forskriften og nasjonale og lokale retningslinjer som er knyttet til emballering, merking, transport av lik, samt gravferd.

Det bør være helsepersonell som håndterer den avdøde, inklusiv legger avdøde i dobbel væsketett likpose, forsegler og legger denne i kiste. Kisten skal forsegles og merkes. Det er ikke tillatt å åpne kisten.

Håndtering av døde medfører like stor smittefare som håndtering av syke med ebola, og må utføres av personell som har kunnskap og erfaring i korrekt bruk av beskyttelsesutstyr.

Videre håndtering av kiste og kremering eller begravelse må avtales og utføres i samråd med smittevernpersonell ved det aktuelle sykehuset.