Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Om ebolaveilederen»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Om ebolaveilederen

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Om ebolaveilederen

Publisert Oppdatert

Ebolaveilederen er først og fremst skrevet for primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten.

Ebolaveilederen er først og fremst skrevet for primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten.


Redaksjon

De faglige anbefalingene i  Ebolaveilederen er utarbeidet av fagpersoner ved Folkehelseinstituttet. Tekstene er utarbeidet i samarbeid med utvalgte kommuneoverleger, representanter fra spesialisthelsetjenesten, Helsedirektoratet og CBRNe senteret ved Ullevål sykehus.

Kunnskapsgrunnlaget

Innholdet i Ebolaveilederen tar hensyn til anbefalinger fra internasjonale aktører som Verdens helseorganisasjon (WHO), Det Europeiske Smitteverninstituttet (ECDC), samt folkehelseinstitutter i andre land, som CDC i USA og PHE i England. Det er gjort tilpasninger for at rådene i størst mulig grad skal passe med norske forhold. Det vil likevel være nødvendig å gjøre lokale tilpasninger, basert på lokale forhold.

Hvordan sitere fra veilederen

Kapitler i veilederen siteres slik: Folkehelseinstituttet: (Kapittelnavn) i: Ebolaveilederen. Hentet (dato) fra https://www.fhi.no/nettpub/ebolaveilederen/ 

Om innholdet og bruken av veilederen

Ebolaveilederen er først og fremst skrevet for primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten, men også andre som trenger helsefaglig informasjon kan finne nyttig informasjon i veilederen. Formålet med veilederen er å gi helsepersonell i Norge tilstrekkelig bakgrunnsinformasjon og råd til at de kan finne løsninger for å håndtere smittevernarbeidet ved tilfeller av ebola lokalt.

Veilederen oppdateres fortløpende, Oppdateringer av ebolaveilederen.