Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Om koronatest»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Om koronatest

Om koronatest

Rådet om å være hjemme i 4 døgn etter positiv test ble opphevet av Regjeringen 5. april, og ble erstattet med råd om å være hjemme når man føler seg syk.

Rådet om å være hjemme i 4 døgn etter positiv test ble opphevet av Regjeringen 5. april, og ble erstattet med råd om å være hjemme når man føler seg syk.


Hva skal du gjøre ved nyoppståtte luftveissymptomer?

Man kan fortsatt teste seg for covid-19, men det er ikke lenger en generell anbefaling. Det vil fortsatt være selvtester tilgjengelig og mange teststasjoner vil fortsatt bestå inntil videre dersom du ønsker eller har behov for en test.  

Dersom du er syk og oppsøker lege, vil legen din vurdere hvilke videre undersøkelser som skal utføres. 

Hva skal man gjøre ved positiv test? 

Dersom man har tatt en test som blir positiv gjelder rådet om å holde seg hjemme når man er syk.  

Hva skal man gjøre ved negativ test? 

Dersom man har tatt en test som blir negativ gjelder rådet om å holde seg hjemme når man er syk. 

Test til bruk i koronasertifikat 

Test til koronasertifikat skal som hovedregel ikke gjøres hos fastlege eller legevakt. Sjekk hvilke testtilbud som finnes i kommunen du oppholder deg i. For at en test skal være gyldig i koronasertifikatet må den tas profesjonelt. Negativ koronatest, vaksinasjon og immunitet etter gjennomgått covid-19-sykdom inngår i koronasertifikatet. Koronasertifikatet innenlands er avviklet, men finnes fortsatt for bruk i EU/EØS. Den som reiser har selv plikt til å sette seg inn i reglene i det landet hun eller han reiser til.