Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Mal for smittevernveileder - bransjestandard»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Mal for smittevernveileder - bransjestandard

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Mal for smittevernveileder - bransjestandard

Publisert Oppdatert

Folkehelseinstituttet har laget en mal som bransjer, tjenester og organisasjoner kan bruke for å utarbeide egne smittevernveiledere eller bransjestandarder tilpasset sin aktivitet.

Folkehelseinstituttet har laget en mal som bransjer, tjenester og organisasjoner kan bruke for å utarbeide egne smittevernveiledere eller bransjestandarder tilpasset sin aktivitet.


Nasjonale og lokale smitteverntiltak

Regjeringen har vedtatt strengere nasjonale tiltak som gjelder fra 25. mars. Tiltakene varer så lenge det er behov for dem, og skal vurderes innen 12. april.

For virksomheter hvor 1 meter er forskriftsfestet i covid-19-forskriften, vil kravet om 1 meter avstand fortsatt gjelde. Det gjelder for eksempel butikker og frisører. Det betyr også at det fortsatt vil stå 1 meter avstand i veiledere og bransjestandarder.

Kommunene kan innføre strengere tiltak lokalt på grunn av smittesituasjonen. Se nettsiden til din kommune for informasjon om lokale tiltak.

Folkehelseinstituttet får mange henvendelser fra ulike bransjer, virksomheter, organisasjoner og andre som ønsker hjelp til å utarbeide spesifikke smittevernråd eller bransjestandarder.

For bransjer, tjenester og organisasjoner som er i tvil om de kan holde åpent eller ha aktivitet, se:

De som ikke er pålagt å stenge, kan holde åpent hvis de følger anbefalingene fra Helsedirektoratet og organiserer seg på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Bruk malen for å lage egen bransjestandard

Folkehelseinstituttet har laget en mal som ulike bransjer, tjenester og organisasjoner kan bruke for å lage egne smittevernveiledere/bransjestandarder tilpasset sin aktivitet.

Malen er ment å kunne tilpasses alt fra offentlige tjenester og private virksomheter til frivillige organisasjoner og liknende.

Last ned mal i Word eller pdf:

Bransjestandarder fra Standard Norge

Standard Norge utvikler og forvalter standarder og tilsvarende dokumenter i Norge og deltar aktivt i internasjonalt standardiseringsarbeid. I forbindelse med pandemien har Standard Norge på oppdrag fra helsemyndighetene utviklet bransjespesifikke smittevernveiledninger i samarbeid med bransjene selv. Veiledningene bygger på Covid-19-forskriften og beskriver hvordan kravene til godt smittevern skal stilles innenfor et område eller en sektor. 

Veiledningene er gratis tilgjengelig på Standard Norges nettsider 

Historikk

09.04.2021: Nytt avsnitt "Bransjestandarder fra Standard Norge"

14.10.2020:  Lagt ut versjon 4 av malen.

15.05.2020: Lagt til et kulepunkt med henvisning til Råd til reiselivsbransjen om reiser og ferieaktiviteter i Norge.
 
09.05.2020:
Endret anbefalt avstand til andre til "minst 1 meter". Ellers kun mindre justeringer i ordlyden og presiseringer i samsvar med regjeringens plan for håndtering av covid-19.

Innhold på denne siden