Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Etter å ha gjennomgått covid-19»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Etter å ha gjennomgått covid-19

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Etter å ha gjennomgått covid-19

Publisert

Når du er ferdig med isoleringsperioden, regnes du ikke lenger som smitteførende. Isolering oppheves også i de tilfellene der andre i din husstand fortsatt er i isolasjon eller karantene.

Når du er ferdig med isoleringsperioden, regnes du ikke lenger som smitteførende. Isolering oppheves også i de tilfellene der andre i din husstand fortsatt er i isolasjon eller karantene.


Selv om de fleste får milde luftveissymptomer, har en del fortsatt en tid etter vedvarende symptomer slik som tap av/endret smak- og luktesans, resthoste, tungpusthet og nedsatt almenntilstand. Disse går som oftest over av seg selv etter litt tid. I begynnelsen kan det være bra å veksle mellom hvile og forsiktig fysisk aktivitet, for eksempel gå på tur.

Noen få har vedvarende symptom over lengre tid. Hvis du har besvær som begrenser hverdagen din, og som ikke forbedres, bør du ta kontakt med din fastlege.

Hvis du får vanskeligheter med pusten, eller føler deg veldig syk, bør du kontakte legevakten 116 117, alternativt 113 ved behov for øyeblikkelig hjelp.

Immunitet etter Covid-19

Det mangler foreløpig sikker kunnskap om varighet av immunitet mot SARS-CoV-2 infeksjon etter man har gjennomgått infeksjon. Kunnskap viser hittil at reinfeksjon fortsatt er veldig sjeldent første 6 måneder, og at når reinfeksjoner skjer er disse i stort sett mildere, eller asymptomatiske, infeksjoner.

Hvordan skal jeg forholde meg til generelle anbefalinger?

Da kunnskap om reinfeksjoner og videre smitte fortsatt er uklar, er det viktig at du fortsetter å følge de lokale og nasjonale anbefalinger om avstand, håndhygiene og å holde deg hjemme hvis du er syk. 

Personer som har gjennomgått Covid-19 har unntak fra karantene i 6 måneder etter å ha dokumentert en positiv test for SARS-CoV-2.

Historikk

03.02.2021: Opprettet artikkel. 

Innhold på denne siden