Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Punkt 1b: Ha en skriftlig ammeprosedyre som rutinemessig formidles til helsepersonell og foreldre»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Punkt 1b: Ha en skriftlig ammeprosedyre som rutinemessig formidles til helsepersonell og foreldre

Punkt 1b: Ha en skriftlig ammeprosedyre som rutinemessig formidles til helsepersonell og foreldre

Punkt 1b - Ammekyndig helsestasjon, basert på WHO/Unicef Baby-Friendly hospital initiative og Ti trinn for vellykket amming.

Punkt 1b - Ammekyndig helsestasjon, basert på WHO/Unicef Baby-Friendly hospital initiative og Ti trinn for vellykket amming.


Forklaring

Prosedyrer er viktig for å sikre at foreldre mottar kunnskapsbasert veiledning og at personalet gir ensartet informasjon.

Implementering

Alt helsepersonell som tar hånd om mor og barn, skal være kjent med ammeprosedyren og følge den i sin praksis. Ammeprosedyren skal forklare hvordan de seks punktene for ammeveiledning blir iverksatt på avdelingen og skal sikre mor/barn/partner ensartet og kunnskapsbasert ammeveiledning, som ikke er påvirket av den enkeltes meninger.

Prosedyren skal også omfatte mødre som ikke ammer.

Kriterier

  • Helsestasjonen har en skriftlig ammeprosedyre som forklarer hvordan de kliniske trinnene (trinn 3-6) blir iverksatt, hvordan WHO koden blir implementert og hvordan kunnskapen til personalet blir evaluert
  • Alle dokumenter som omhandler amming, er i samsvar med Mor-barn-vennlig standard