Hopp til innhold

Artikkel

Informasjonsmateriell om hodelus til bruk for skoler og barnehager

Publisert Oppdatert

Brosjyrer, filmer og foreldrebrev om hodelus på norsk og flere andre språk.

Hodelus infoskriv.jpg

Brosjyrer, filmer og foreldrebrev om hodelus på norsk og flere andre språk.


Brosjyre om hodelus - flere språk

Hvordan kan du vite om du eller barnet ditt har hodelus? Hvordan smitter hodelus, og hvordan bli kvitt de plagsomme krypene? Kan barn gå i barnehagen eller på skolen hvis de har hodelus? Dette og mange flere spørsmål gir brosjyren fra Folkehelseinstituttet svar på. Brosjyren inneholder illustrasjoner og veiledninger, og er beregnet på utdeling til publikum. 

Brosjyren finnes i trykt og nedlastbar versjon. Den er tilgjengelig på bokmål og som informasjonsskriv på nynorsk, engelsk og 13 andre språk:

Informasjonsbrev til hjemmet

Foreldrebrev når det er oppdaget hodelus på skolen eller i barnehagen

Dette er et brev skoler og barnehager kan sende med barna hjem når det blir oppdaget lus. I brevene blir foreldre/foresatte bedt om å sjekke alle i husstanden for lus og behandle de som eventuelt har lus.

Foreldrebrev ved hodeluskampanjer vår og høst

Dette er et skriv skoler og barnehager kan sende med barna hjem ved hodeluskampanjer. Folkehelseinstituttet oppfordrer skoler og barnehager til å arrangere kampanjer mot hodelus i uke 10 og 35. Dersom sjekk og behandling for hodelus skjer samtidig, ser det ut til å redusere antall hodelustilfeller over tid.

Filmer om hodelus

Filmene viser hva lus er, hvordan man oppdager lus, hvordan man behandler lus og hvordan man unngår lus.

 

Hopp til innhold