Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «AmmE-læring»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • AmmE-læring

Artikkel

AmmE-læring

AmmE-læring er et nettkurs i ammeveiledning rettet mot studenter og helsepersonell. Nettkurset er gratis.

MicrosoftTeams-image (1).png

AmmE-læring er et nettkurs i ammeveiledning rettet mot studenter og helsepersonell. Nettkurset er gratis.


Innhold på denne siden

Hva er AmmE-læring

AmmE-læring er et fleksibelt, gratis og lett tilgjengelig nettkurs som ble lansert 22. august 2022. 

Hensikten med nettkurset er å gi studenter i helsesykepleie og jordmorfag, samt annet aktuelt helsepersonell, opplæring i ammeveiledning gjennom kvalitetssikret kunnskap om amming og morsmelk. AmmE-læring dekker det teoretiske kunnskapsgrunnlaget ansatte ved Mor-Barn-vennlig sykehus og Ammekyndig helsestasjon bør ha gjennomgått. 

Ammeveiledning har også et praktisk aspekt som krever øving, både i utdanningen og i yrkespraksis. Det anbefales at AmmE-læring kombineres med kasuistikkdrøftinger på campus eller sammen med kollegaer i kommuner/helseforetak.

Alle som gjennomfører kurset kan hente ut kursbevis i AmmE-læring.

Målgruppe

  • Helsesykepleier- og jordmorstudenter
  • Helsepersonell ved landets helsestasjoner
  • Helsepersonell ved landets føde-/barsel-/barneavdelinger

Tilgang til nettkurset

For å få tilgang til nettkurset kreves kun innlogging med et valgt brukernavn og passord. Kurset kan gjennomføres på PC, nettbrett eller mobil.

Merk. Når du registrerer deg mottar du en e-post fra NTNU (no-reply@digit.ntnu.no) som inneholder en lenke for å bekrefte eposten din. For å sikre at du kan logge deg inn igjen senere og fortsette kurset er det viktig at du klikker på bekreftelseslenken før du starter kurset første gang. Sjekk søppelpost om du ikke finner e-posten. Finner du den ikke der, er det mest sannsynlig på grunn av begrensninger satt av dine lokale IT-systemer. Vi anbefaler da at du lager ny bruker med privat epostadresse.

Presentasjon - Ammelæring (FolkehelseinstituttetVimeo)

Bakgrunn for AmmE-læring

Nesten alle mødre i Norge begynner å amme, men mindre enn halvparten ammer i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger. Mange mødre opplever ammeproblemer som ofte kunne vært forebygget eller løst med kunnskapsbasert ammeveiledning.

Målet med AmmE-læring er at flere mødre får ammeveiledning av god kvalitet slik at flere barn får morsmelk i tråd med norske myndigheters anbefalinger.

Ansvarlige for nettkurset

NTNU, Trondheim kommune og Enhet for amming ved Folkehelseinstituttet (FHI) har i samarbeid utviklet AmmE-læring. Nettkurset er kvalitetssikret og holdes faglig oppdatert av Enhet for amming ved FHI. NTNU har det tekniske ansvaret og drifter læringsplattformen Digit (NTNU).