Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «AmmE-læring»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • AmmE-læring

Artikkel

AmmE-læring

Høsten 2022 vil det bli lansert et nettkurs i ammeveiledning rettet mot studenter og helsepersonell. Nettkurset er gratis.

MicrosoftTeams-image (1).png

Høsten 2022 vil det bli lansert et nettkurs i ammeveiledning rettet mot studenter og helsepersonell. Nettkurset er gratis.


Hva er AmmE-læring

AmmE-læring er et fleksibelt, gratis og lett tilgjengelig nettkurs som lanseres for bruk fra august 2022. 

Hensikten med nettkurset er å gi studenter i helsesykepleie og jordmorfag, samt annet aktuelt helsepersonell, opplæring i ammeveiledning gjennom kvalitetssikret kunnskap om amming og morsmelk.

AmmE-læring dekker det teoretiske kunnskapsgrunnlaget ansatte ved Mor-Barn-vennlig sykehus og Ammekyndig helsestasjon bør ha gjennomgått. Ammeveiledning har også et praktisk aspekt som krever øving, både i utdanningen og i yrkespraksis. Det anbefales at AmmE-læring kombineres med kasuistikkdrøftinger på campus eller sammen med kollegaer i kommuner/helseforetak.

Det vil være mulig å hente ut kursbevis i AmmE-læring etter gjennomført nettkurs og bestått vurdering.

Målgruppe

Målgruppe for AmmE-læring er helsesykepleier- og jordmorstudenter, og helsepersonell ved landets helsestasjoner, føde/barselavdelinger og barneavdelinger.

Tilgang til nettkurset

Tilgang til nettkurset krever kun innlogging med et valgt brukernavn og passord, og kan gjennomføres på PC, nettbrett eller mobil.

Lenke til nettkurset kommer.

Bakgrunn for AmmE-læring

Nesten alle mødre i Norge begynner å amme, men mindre enn halvparten ammer i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger. Mange mødre opplever ammeproblemer som ofte kunne vært forebygget eller løst med kunnskapsbasert ammeveiledning.

Målet med AmmE-læring er at flere mødre får ammeveiledning av god kvalitet slik at flere barn får morsmelk i tråd med norske myndigheters anbefalinger.

Ansvarlige for nettkurset

NTNU, Trondheim kommune og Enhet for amming ved Folkehelseinstituttet har i samarbeid utviklet AmmE-læring. Nettkurset er kvalitetssikret og holdes faglig oppdatert av Enhet for amming, og NTNU har det tekniske ansvaret og drifter læringsplattformen Digit (NTNU).