Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Utsending av influensavaksine utsatt»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utsending av influensavaksine utsatt

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

Utsending av influensavaksine utsatt

Publisert


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet hadde planlagt å distribuere Fluad og etterbestilte doser med VaxigripTetra i uke 48-49.  En forutsetning var at Fluad kom som planlagt i uke 47. Vi har nettopp fått beskjed om at Fluad-leveransen dessverre er forsinket. Utsending av Fluad og Vaxigrip Tetra blir også forsinket, og vil foregå i uke 49-50 forutsatt at Fluad kommer i uke 48.

Etterspørselen etter VaxigripTetra har vært mye større enn antall doser tilgjengelig. Dosene er fordelt utfra ansvar i henhold til forskrift om nasjonalt vaksinasjonsprogram, etterspørsel etter vaksine og tilgjengelige doser:

  • Kommuner og helseforetak
    • Kommunene har ansvar for organisering av influensavaksinasjonsprogrammet, herunder bestilling av vaksine til programmet. Vaksine til risikogrupper vil derfor kun bli fordelt til kommunale enheter, samt til helseforetak som vaksinerer inneliggende pasienter i risikogruppene. Alle kommunale enheter og helseforetak vil få ca. 1/3 av bestilt mengde, til henholdsvis risikogrupper og andre anbefalte målgrupper.
  • Øvrige kunder
    • Øvrige kunder vil få ca. 1/3 av bestilt mengde til andre anbefalte målgrupper (helsepersonell, nærkontakter til immunsupprimerte pasienter, svinerøktere) og ikke noe vaksine til risikogrupper. Risikogrupper må vaksineres via det kommunale tilbudet. Andre anbefalte målgrupper er ikke en del av influensavaksinasjons­programmet, og blir ikke nødvendigvis fanget opp av det kommunale tilbudet.