Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Utbrudd av Marburg virussykdom i Tanzania»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utbrudd av Marburg virussykdom i Tanzania

Melding

Utbrudd av Marburg virussykdom i Tanzania


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

WHO og Africa CDC meldte 21. mars 2023 om et utbrudd av Marburg virussykdom (MVD) i Kagera-regionen i den nordvestlige delen av landet. Området ligger mot Victoriasjøen og grenser til Uganda i nord, Rwanda i vest og Burundi i sørvest. Utbrudd og sporadiske tilfeller av MVD er tidligere rapportert fra Angola, den Demokratiske Republikk Kongo, Kenya, Sør-Afrika, Uganda, Guinea og Ghana. Dette er det første utbruddet i Tanzania. Helsemyndighetene i Tanzania følger opp nye tilfeller med isolasjon, smittesporing og andre tiltak for å motvirke videre smittespredning. Både Africa CDC og WHO bistår landet i håndteringen, i tillegg til å vurdere risiko for nabolandene.

Marburgvirus er beslektet med ebolavirus, det smitter på samme måte (ved kontakt med kroppsvæsker fra syke personer eller dyr) og gir et lignende sykdomsbilde.

Det finnes ikke vaksine mot dette viruset.

Det er ikke grunnlag for å fraråde reiser til Tanzania, men det anbefales generelt å unngå unødvendige reiser inn i områder med pågående utbrudd.

For øvrig er smittevernråd tilsvarende som for ebola:

Fullstendig oversikt over utbrudd: