Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Utbrudd av leptospirose i et område i Frankrike»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utbrudd av leptospirose i et område i Frankrike

Melding

Utbrudd av leptospirose i et område i Frankrike


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Gjennom meldingssystemet til det europeiske smitteverninstituttet ECDC har vi fått informasjon om et pågående utbrudd av leptospirose i Occitaine regionen i Frankrike. Alle de smittede har drevet med kanopadling eller svømming i elvene Argenssous og Vicdessos og dette er antatt felles smittested. Vi ber derfor reisende som oppholder seg i området å være oppmerksomme på mulig smittefare ved nærkontakt med vann.

Leptospirose forårsakes av spiralbakterien Leptospira interrogans som er i familie med spiroketer. Reservoar for bakterien er vanligvis gnagere, men også hunder, gris, storfe, hest og pinnsvin kan være reservoar for enkelte serotyper. Mennesker smittes vanligvis ved kontakt med vann, f.eks. kloakkvann og badevann som er forurenset med dyrs urin. Bakterien penetrerer hud og kan også svelges med forurenset vann ved bading. For ytterligere informasjon se Leptospirose (fhi.no)