Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Utbrudd av difteri i Nigeria»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utbrudd av difteri i Nigeria

Melding

Utbrudd av difteri i Nigeria


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Nigeria har tidligere hatt flere lokale utbrudd av difteri. Helsemyndighetene i Nigeria rapporterer nå om et pågående nasjonalt utbrudd med økende forekomst av tilfeller siden desember 2022. Fra uke 19 (2022) til uke 9 (2023) er det rapportert 1 064 mistenkte difteritilfeller. Utbruddet rammer 21 av 36 stater. Nesten alle (96 %) tilfellene er rapportert fra Kano (843), Yobe (86), Katsina (46), Lagos (22), Sokoto (14) og Zamfara (13). Foreløpig er det kun 389 av de mistenkte tilfellene som er bekreftet, 62 med dødelig utfall. De fleste bekreftede tilfeller (78 %) forekom blant barn under 15 år.

Difteri er en bakteriesykdom som hovedsakelig gir infeksjon i luftveier eller hud. Difterivaksine inngår i det norske barnevaksinasjonsprogrammet. Vaksine beskytter godt mot alvorlig difterisykdom. Det er behov for oppfriskningsdose hvert 10. år for å opprettholde beskyttelse. Difterisykdom er endemisk i mange land i verden, men opptrer svært sjelden i Europa på grunn av høy vaksinasjonsdekning.

Personer som skal reise til Nigeria bør sikre at de er vaksinert i henhold til nasjonale anbefalinger.

Les mer om difterivaksine og difterisykdom her: