Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Utbrudd av Chikungunyavirus»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utbrudd av Chikungunyavirus

Melding

Utbrudd av Chikungunyavirus


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

WHO og CDC melder om utbrudd av chikungunyavirus i flere land i Sør-Amerika, og især i Paraguay der det har vært over 80.000 tilfeller og 43 dødsfall som følge av chikungunyafeber så langt i 2023. Det meldes også om mindre utbrudd i Brasil, Argentina, Bolivia og Thailand.

Chikungunyavirus overføres med mygg og kan forårsake chikungunyafeber som vanligvis er en selvbegrensende sykdom med feber, leddsmerter og utslett. Dødsfall kan forekomme. Risikoen for alvorlig eller langvarig sykdom er størst hos eldre.

Chikungunyafeber er en av de myggoverførte sykdommene som er på fremmarsj globalt og overføres av samme mygg som denguevirus og zikavirus. Denne typen mygg stikker hele døgnet. I tropiske og subtropiske områder overføres sykdommer med mygg hele året, men i sommerhalvåret er det større risiko, også i andre områder som i Nord-Amerika, Europa og andre mer tempererte områder.

Det er derfor viktig at reisende alltid sørger for god myggstikkbeskyttelse ved reiser til områder med mygg som overfører sykdommer.

Om myggstikkbeskyttelse:

Fullstendig oversikt over utbrudd: