Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «SYSVAK-nett er lansert»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • SYSVAK-nett er lansert

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

SYSVAK-nett er lansert

Publisert


SYSVAK-nett ble lansert mandag 7. desember 2020. Dette er en ny webløsning for elektronisk registrering av alle vaksinasjoner til SYSVAK. Løsningen er et alternativ for helsevirksomheter som ikke har elektronisk pasientjournal med SYSVAK-kommunikasjon.

SYSVAK-nett er utviklet for å imøtekomme behovet for aktørene som vil ha en rolle i vaksinering mot covid-19, men som ikke har et EPJ-system med SYSVAK-integrasjon på plass i tide. Løsningen kan også benyttes av alle andre aktører som vaksinerer. Det vil også være mulig å søke opp vaksinasjonsstatus for enkeltpersoner.

Hvordan få tilgang?

SYSVAK-nett kan brukes på utstyr tilkoblet sikker sone (Helsenett). For å få tilgang, må du ha gyldig autorisasjon som lege, sykepleier, provisorfarmasøyt, reseptarfarmasøyt eller apotektekniker, og logge deg inn med eID, som for eksempel BuyPass eller BankID. Lokal IT-support må sikre teknisk tilrettelegging for de ulike virksomhetene som skal bruke SYSVAK-nett.

Krav til elektronisk registrering i SYSVAK

Når en koronavaksine blir tilgjengelig er det viktig å ha løpende oversikt over hvem som er vaksinert, hvilke vaksiner og hvor mange doser som er gitt, og vaksinasjonsdekningen i befolkningen. For å ivareta en forsvarlig pasientsikkerhet i forbindelse med vaksinasjonen, må opplysninger i nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK til enhver tid være oppdaterte.

Den eneste måten å sikre tidsriktige opplysninger i SYSVAK er å innføre krav om elektronisk registering. Helse- og omsorgsdepartementet foreslår derfor å pålegge plikt til elektronisk registrering i SYSVAK for vaksinasjon mot covid-19, influensa, pneumokokksykdom og kikhoste.

Den anbefalte løsningen for elektronisk registrering i SYSVAK, er å benytte elektronisk pasientjournal- system (EPJ) med elektronisk SYSVAK-kommunikasjon. På denne måten kan helsepersonell både rapportere vaksinasjoner til SYSVAK, og ivareta journalføringsplikten.

Hvor finner du mer informasjon om SYSVAK-nett?

FHI har utviklet en veileder, brukermanual og teknisk dokumentasjon om SYSVAK-nett.
Finner du ikke svar på dine spørsmål på disse nettsidene, kan du kontakte SYSVAK på e-post: sysvak@fhi.no

Her finner du mer informasjon: