Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Spørreundersøkelse om alkoholbruk under koronapandemien»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Spørreundersøkelse om alkoholbruk under koronapandemien

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

Spørreundersøkelse om alkoholbruk under koronapandemien

Publisert


Folkehelseinstituttet oppfordrer alle over 18 år til å delta i en spørreundersøkelse for å kartlegge alkoholbruk under koronaepidemien.

Den ferske undersøkelsen er initiert av Technische Universität Dresden, og gjøres over hele Europa. Fra Norge er det Folkehelseinstituttet som deltar i samarbeidet.

Du kan svare på spørreundersøkelsen i et nettskjema som Technische Universität Dresden har laget. Spørreskjemaet er på norsk

Spørreundersøkelsen tar ca 10 minutter og er helt anonym. Det er ikke mulig å identifisere deltakerne i undersøkelsen.

Personvernet i undersøkelsen er ivaretatt gjennom vurderinger av ansvarlig for datasikkerhet (data protection officer) ved Technische Universität Dresden, som har hovedansvaret for den europeiske undersøkelsen. Undersøkelsen har også vært vurdert av ansvarlige for personvern ved FHI.

– Hele verden er i et stort eksperiment når det gjelder samfunnsmessige endringer på grunn av koronaepidemien. Alkoholbruk er antakelig ett av mange områder hvor vi kan se noen endringer av disse samfunnstiltakene, på vår atferd og vårt daglige liv, sier Ingeborg Rossow, alkoholforsker ved Folkehelseinstituttet.

Rossow tror at undersøkelsen vil avdekke endringer på flere måter.

– Vi tror at noen vil drikke mindre fordi de har fått dårligere økonomi som følge av at de står uten jobb eller har lavere inntekter. Samtidig er det godt mulig at en del blir mer bekymret og stresset i denne situasjonen, med uro rundt smittefare og behandlingskapasitet og så videre. En slik stressende livssituasjon kan føre til at noen drikker mer, sier Rossow.