Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «RhD-immuniseringsprofylakse tilgjengelig for bestilling»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • RhD-immuniseringsprofylakse tilgjengelig for bestilling

Melding

RhD-immuniseringsprofylakse tilgjengelig for bestilling


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Profylakse mot RhD-alloimmunisering overføres fra spesialisthelsetjenesten til primærhelsetjenesten 1. september 2021. RHF’ene har inngått avtale med Folkehelseinstituttet (FHI) om innkjøp og distribusjon til primærhelsetjenesten. Avtalen mellom RHF’ene og FHI dekker ikke medisinsk rådgiving knyttet til immuniseringen.

Helsedirektoratet har sendt informasjon til kommunale helse- og omsorgstjenester og landets fødeinstitusjoner om endring i nasjonale rutiner for svangerskapsundersøkelser av kvinner som er RhD-negative og bærer RhD-positivt foster. Informasjon om endring i nasjonale rutiner for svangerskapsundersøkelser (pdf)

For mer informasjon om alloimmunisering og anbefalt praksis henvises til veileder i fødselshjelp (Norsk gynekologisk forening).

Preparatet som benyttes er Rhophylac som kommer i ferdigfylt sprøyte (2 ml). Dosering og administrasjonsmåte framgår av preparatomtalen

Preparatet er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling: https://vaksinebestilling.fhi.no/. Preparatet kommer til lager i uke 34. Normalt har vi inntil 2 ukers leveringstid, men vi tilstreber at Rhophylac-bestillinger mottatt i uke 33 og 34 skal være levert hos mottakere innen 1. september.