Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Rapportering av årsak til influensavaksine»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Rapportering av årsak til influensavaksine

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

Rapportering av årsak til influensavaksine

Publisert


Årsaken til influensavaksinering skal nå rapporteres til SYSVAK. Inntil de elektroniske journalsystemene har fått dette på plass, vil Folkehelseinstituttet likevel akseptere bestillingene.

Den første januar i år trådte en endring i SYSVAK-registerforskriften om registrering av indikasjon for sesonginfluensavaksine og vaksine mot pandemisk influensa i kraft.

Endringen medførte at det må tilrettelegges for registrering av årsak til influensavaksinering i SYSVAK. En slik endring innebærer en teknisk endring i SYSVAK, samt endring i de elektroniske pasientjournalsystemene (EPJ-systemene) som brukes til elektronisk kommunikasjon med SYSVAK.

De ulike EPJ-systemene som per i dag har elektronisk kommunikasjon med SYSVAK, jobber med tilrettelegging av endringen. Det kan variere når hvert av de ulike systemene vil lansere tillegget, og informasjon om dette vil EPJ-leverandørene selv informere sine kunder om.

SYSVAK får mange henvendelser om registrering av årsak til vaksinering for influensavaksine når dette ikke kan rapporteres. Dersom årsak til influensavaksinering ikke fylles ut, vil meldingen allikevel bli akseptert av SYSVAK, men en advarsel vil bli returnert i responsmeldingen fra SYSVAK.

Dersom årsak til vaksinering fylles ut for annen vaksine enn influensavaksine, så vil vaksinasjonen registreres i SYSVAK, men årsaken vil ikke lagres og advarsel vil bli sendt i responsmeldingen.

Når endringen er iverksatt hos journalsystemene, ønsker vi at flest mulig registrerer årsak til influensavaksinering.