Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Råd om hva vi kan gjøre ved mangel på tuberkulosemedikamenter»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Råd om hva vi kan gjøre ved mangel på tuberkulosemedikamenter

Melding

Råd om hva vi kan gjøre ved mangel på tuberkulosemedikamenter


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Den siste tiden har det kommet mange henvendelser om mangel på tuberkulosemedikamenter.  Dette fører til ekstraarbeid for TB-koordinatorer, for klinikere som må skrive flere resepter, for pasienter som trenger mer informasjon og at TB-behandling kan bli forsinket.

Mangelsenteret (Nasjonalt senter for legemiddelmangel –og beredskap i spesialisthelsetjenesten) ved OUS Ullevål arbeider nå med en rekke aktører inkl. myndighetsetater, spesialisthelsetjeneste m.fl. for å avbøte legemiddelmanglene.

FHI har i samråd med tuberkulosekoordinatorer, leger ved lungemedisinsk avdeling og sykehusapoteket Oslo ved OUS Ullevål sykehus, Nasjonalt TB-komite og Faggruppen for MDR-TB beskrevet mangler og laget noen råd om hva som kan gjøres. De viktigste er:

  • Ved behandling av tuberkuløs sykdom: Hvis Rifinah 300/150 mangler, kan Rimactazid (150/75) brukes isteden i fortsettelsesfasen.