Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Oppdatert informasjon og materiell om koffein, koffeinholdige drikker og helseeffekter»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppdatert informasjon og materiell om koffein, koffeinholdige drikker og helseeffekter

Melding

Oppdatert informasjon og materiell om koffein, koffeinholdige drikker og helseeffekter


Plakat og bilder til sosiale medier

Vi har laget en plakat (A3 og A4) og bilder for sosiale medier om koffein, tålegrenser og helseeffekter.  

Plakaten er tilgjengelig på bokmål og nynorsk, og er tenkt å kunne fungere som et verktøy for helsepersonell og andre som gjennom sitt arbeid kommer i kontakt med barn, unge og voksne som har utfordringer som kan henge sammen med inntak av koffein (for eksempel fra energidrikker).

Vi oppfordrer helsepersonell til å henge opp plakaten på legekontorer, helsestasjoner og andre relevante steder der særlig barn, ungdom, gravide og småbarnsforeldre er i kontakt med helsevesenet. Del gjerne bildene i sosiale medier.

Artikkel på fhi.no

Vi har også oppdatert artikkelen om koffein og koffeinholdige drikker på fhi.no med revidert referanseliste, en generell gjennomgang av språk og disposisjon, ny tabell om koffeininnhold i ulike drikker og matvarer samt ny tabell om tålegrenser og hvor mye det tilsvarer i ulike mengdeangivelser for hvert produkt og for ulike grupper i befolkningen. I tillegg har vi inkludert mer utdypende informasjon om mulige helseeffekter.